Uutiset News  

2017

7.10. 

isabelle_jalkelaisryhma.jpeg

Mukava päivä Spanieliliiton näyttelyssä Nuutuksen ja muiden kasvattajien koirien ja niiden omistajien parissa. Nuutuksen kennel oli barbetien paras kasvattajaryhmässä ja Isabelle oli jopa koko näyttelyn toiseksi paras jälkeläisryhmässä. Nuutuksen Estelle sai ensimmäisen sertinsä ja kaikki muutkin hyviä arvosteluita. Ennenkaikkea kaikkien Nuutuksen koirien hännät heiluivat kehässä <3 Kiitos kaikille mukanaolleille!

30.7. 

Valka_in_memoriam1.jpg

Yhteiset seikkailumme loppuivat liian aikaisin, kun Valka (Nuutuksen Vellamo) viimeisenä tekonaan osoitti uskollisuutensa ja lojaalisuutensa.
Kuljimme eilen metsälenkillä hakkuuaukean/metsän reunaa kun sananmukaisesti melkein törmäsimme hirveen. Tuulisella ilmalla kumpikaan osapuoli ei huomannut toista ajoissa. Hirvi katsoi muutaman hetken, ja toisin kuin yleensä, lähtikin tulemaan kohti. Taisi olla lehmä vasan kanssa, kun tuli ihan tosissaan. Pelästyin yllättävää tilannetta ja hirven hyökkäävää käytöstä niin, että astuin pahasti taaksepäin, ja kaaduin istualleni. Samassa Valka lähti hirveä kohti - oli vähintään yhtä tosissaan kuin hirvikin - ja repäisi remmin kädestäni. Hirvi pääsi potkaisemaan Valkaa kohtalokkaasti, mutta taisi kuitenkin pelästyä koiraa niin paljon, että lähti sen jälkeen toiseen suuntaan.
Meillä päin liikkuu paljon hirviä, ja usein niitä näemmekin, mutta ikinä ei yksikään ole käyttäytynyt mitenkään aggressiivisesti.
Kaikki tapahtui vain muutamassa sekunnissa, ja muutaman metrin matkalla, joten itse en ehtinyt oikeastaan muuta kuin pelästymään, mutta onneksi Valka oli heti ajan tasalla ja tiesi mitä tehdä. Mutta urhea koira jäi toiseksi isolle hirvelle.
Valka on aina kokenut yhdeksi tehtäväkseen minun puolustamisen, ja osoitti kyvykkyytensä kun oli tosi kysymyksessä.
Järkytys koiran yllättävästä ja dramaattisesta kuolemasta on suuri, ja oikeastaan vasta tänään iski todellisuus siitä, että siinä olisi voinut käydä itsellekin todella hullusti. Valka on todellinen sankarini, omistan sille kaikki tulevat metsälenkit - ne olivat sen mielestä kaikista parasta, ja se sai kuolla niin kuin se rakasti elää   

 

8.7. Nuutuksen Eira otti mallia veljestään ja  suoritti myös hyväksytysti SPA-kokeen  / Nuutuksen Eira passed the hunting aptitude test. 

17.6. Nuutuksen Elton suoritti hyväksytysti SPA-kokeen! Onnea Jukka, Riikka ja Elton! / Nuutuksen Elton passed the hunting aptitude test. Congratulations!

DSC06419.JPG

16.6. Opaspentu Nuutuksen Eira hyväksyttiin kaksiviikkoisen testijakson jälkeen opaskoirakoulutukseen / Guidedog puppy Nuutuksen Eira got accepted for guidedog training after a two-week testing period. 

8.4. Meru synnytti neljä poikaa ja neljä tyttöä / Meru gave birth to four male and four female pups. 

19.3. Nuutuksen Freia "Raisa" Korpilahden ryhmänäyttelyssä ROP-pentu kunniapalkinnolla!  Nuutuksen Freia was BOB-puppy in her first dog show! Congratulations Anna!

9.1. Merulle suunnitteilla barbetpentue keväälle 2017. Lisätietoja Pentuja-sivulla /A barbet litter planned for Meru in spring 2017. More information in Puppies -page. 

8.1. Nuutuksen Da Vinci aloitti opaskoirakoulutuksen. Sisko N. Dorada aloitti koulutuksensa jo marraskuussa. / Nuutuksen Da Vince started his guidedog schooling. His sister Nuutuksen Dorada started hers already in November. 

2016

20.8. Isabelle sai Tallinnan näyttelyssä CACIBit ja Viron muotovalion arvon. 

21.7. Aisha sai seitsemän pentua, kaksi tyttöä ja viisi poikaa. 

16.6. Aishalle ja Freddelle tulossa ultran mukaan 5-6 pentua <3

11.6.  Polar (Westgrove Polaris) sai sertin ja oli rotunsa paras (ja ainoa) Tammelan kaikkien rotujen näyttelyssä :D

10.6. Leo (Nuutuksen Da Vinci) ja Dora (Nuutuksen Dorada) hyväksyttiin opaskoirakoulutukseen! 

7.6. Nuutuksen Eira aloitti opaspentuharjoittelun hieman vajaa yhdeksänviikkoisena. 

29.5. Salla sai kolmannen rallytoko ALO-luokan hyväksytyn tuloksen ja Polar ensimmäisensä :) Hienot pisteet molemmilla!

20.5. Nuutuksen Aisha tapasi tositarkoituksella upean espanjanvesikoirauroksen Fredden (Nadador Torbellino Furioso). Lisää Pentuja / Puppies sivulla. 

24.4.  Nuutuksen Bonnie'sta tuli kolmas kasvatti, joka hyväksyttiin Kennelliiton kaverikoirailuun. Aikaisempia liivijengiläisiä ovat Nuutuksen Toffee "Toffef" ja Nuutuksen Armas "Fasu". Kaikki ovat eri pentueista. Kiitos kasvattien perheille hienosta työstä! / Nuutuksen Bonnie became the third Nuutuksen puppy who is accepted to the therapy dog activities by the Finnish Kennelclub. The previous ones are Nuutuksen Toffee and Nuutuksen Armas. Thanks to the families for the great job!

6.4. Nuutuksen E-pennut syntyivät, lisätietoja Pentuja Puppies sivulla

19.3. Salla jatkoi rallytokoilua Ylöjärvelläi tuloksella 90/100 p :). 

4.3. Isabelle kävi ultrassa: kaikkiaan kahdeksan pentua odotettavissa :) 

Isabelle_ultra_2016.jpg

21.2. Salla aloitti rallytokouransa hienosti tuloksella 95/100 p. 

3-9.2. 

Isabelle kävi Walesissa tapaamassa barbet uros Claudea. Toivottavasti tuliaisia tiedossa! Pentusuunnitelmista ennemmän Pentuja Puppies alla.

Isabelle_ja_Claude.JPG

l

22.1.

Salla ja tyttärensä Nuutuksen Aisha ja Nuutuksen Bonnie kävivät silmätutkimuksessa. Aishan ja Bonnien silmät ja polvet täysin kunnossa. Sallan aiemmin todettu lasiaisen rappeuma ei ole ainakaan edennyt, nyt tuli merkintä epäilystä. Myös Aishan kilpparitulokset ok. 

Silmatarkissa_Salla_Aisha_ja_Bonnie.jpg

2015

22.11.

Dee_ja_Dina_kehassa.jpg

Nuutuksen Da Vinci (Leo), Dee ja Diana (Dina) ovat osallistuneet menestyksekkäästi pentunäyttelyihin. Leo Lahden pentunäyttelyssä 25.10. KP ja ROP, Dee ja Dina Jyväskylän kv.näyttelyssä molemmat KP lauantaina ja Dina vielä uusi sunnuntaina. Mikä hienointa, kaikki pennut osasivat todella hienosti esiintyä ja saivat kiitosta luonteestaan :) / Nuutuksen Da Vinci (Leo), Dee and Diana (Dina) have participated in puppy shows with great success, all have got a price of honour :)

28.8.

Tänään tuli vahvistus, että Isabelle (du Soleil du Ventoux) on Suomen muotovalio :) Näyttelyarvostelut Isabellen omilla sivuilla. / Isabelle is officially Finnish Champion

22.8.

Joiku (du Soleil du Ventoux) ja (Nuutuksen) Vasco suorittivat spanielien taipumuskokeen hyväksytysti! Tuomari Veli Nurminen valitsi Joikun kokeen lupaavimmaksi barbetiksi :) Arvostelut koirien omilla sivuilla. / Joiku (du Soleil du Ventoux) and (Nuutuksen) Vasco passed the hunting aptitude test in Lapinjärvi. The judge selected Joiku as the most promising barbet of the test.

22.8.

Mistral suoritti ensimmäisenä barbetina (maailmassa?) vesipelastuksen soveltuvuuskokeen (VEPE SOVE)! Huippupisteet 97/100 huippubarbetilla :) / Mistral passed the water rescue aptitude test with top marks 97/100.

25.4.

Pennut ovat muuttaneet Sipooseen ja laajentavat vauhdilla elinpiiriään. Keväiset ilmat mahdollistavat seikkailut ulkona. Pennut osaavat tehdä asiansakin jo kiitettävästi ulos, vaikka vahinkoja toki vielä sattuu. Pennuista uudet kuvat Kasvatit / Nuutuksen D-pentue -sivuilla.

18.3. 

Merun ja Da Vincin pennut syntyivät tänään, lisää Pentuja sivulla. / Meru's and Da Vinci's puppies were born, more information in Puppies page. 

16.1.

Meru (Cristal de l'Esprit de Bonté) astutettiin onnistuneesti Sveitsissä Da Vincillä (de la Colline des Violettes). Pentuja odotettavissa toivottavasti maaliskuussa. Lisätietoja Pentuja -sivulla. 

Meru and Da Vinci mated successfully in Switzerland. Puppies are expected in March. More information in Puppies -page. 

meru_ja_da_vinci_1.jpg

2014

21.12.

Joiku (du Soleil du Ventoux) liittyi Nuutuksen laumaan 30.11. Paula haki Joikun Ranskasta ja mukana tuli Suomeen myös Joikun veli Jamie. Matka meni hyvin ja Joiku on kotiutunut Suomeen ja uuteen laumaansa hienosti. Kiitos Brigittelle ja Rolandille upeasta pennusta!

barbetlauma.jpg

Herman's Miguela (Mikku) ja Nuutuksen Salla (Salla) Hyvinkään näyttelyssä 21.9.2014. Mikku VET ROP ja Salla AVO-EH. Tuomarina Helin Tenson, tosi mukava tuomari! Pepe-iskä/-ukki oli taustatukena :)

pepe_ja_tytot_hyvinkaa_2014.jpg

Nuutuksen Vellamo (Valka) sai kolmannen sertinsä tänään eli FI MVA!!! Taipparitulos oli jo vuoden ikäisenä saavutettu. Pont-audemerinspanieli, erityisesti Westgrove Quattra Rua, oli roturisteytykseen myös ulkonäöllisesti erittäin sopiva rotu.

valka_fi_mva.jpg

2.8. Cid ja Valka kävivät näyttelyssä Kurikassa, tuomarina Rune Fagerström. Molemmat esiintyivät käyttöluokassa. Cid ERI ja Valka ERI SERT ROP. Tuomari tykkäsi molemmista kovasti, Cidin sertti jäi saamatta pienen koon vuoksi. Arvostelut Cidin ja Valkan omilla sivuilla.

cid_ja_valka_nayttelyssa_nettiin.jpg

17.5. Nuutuksen Aldolle ERI, SERT ja VSP Rauman koiranäyttelyssä! Onneksi olkoon Ari ja Kristiina!

10.4.

Nuutuksen B-pentue täyttää 8 viikkoa! Onnea pennuille kun ne lähtevät uusiin koteihinsa. 

Kuvassa pennut noin 7 viikkoisia.

Vasemmalta:Nuutuksen Bea, Nuutuksen Bria, Nuutuksen Bonnie ja Nuutuksen Balou

ryhma2_uusi.jpg

6.2. Sallan raskaus on edennyt hyvin, melko iso pentue näyttäisi olevan tulossa. Kuvassa 7,5 vkoa täynnä. dscf6457.jpg

18.1. Salla aloittaa kuudennen raskausviikon, perropentuja tulossa Ystävänpäiväksi. Merulle suunnitteilla barbetpentue loppuvuodelle 2014. Lisää Pentuja sivulla. Salla is 5 weeks pregnant, puppies will arrive appropriately for Valentine's Day. A barbet litter is planned to Meru towards the end of the year.  

 

2013

13.10. Mistral osallistui ensimmäiseen SPME:n VOI-luokan kokeeseen ja sai hienosti 2. luokan tuloksen seitsemällä ylösajolla. Ampumaan ei päästy, joten noutoja tuli vain yksi. Mistral participated in her first winner class spaniel field trial. She got a second class result.  Well done Mistral!

14.9. Mistral saavutti 1. luokan tuloksen SPME-kokeessa ja nousi voittajaluokkaan. Kaksi fasaania, hienot noudot ja aikaa kului vain 20 minuuttia. Yksityiskohtaiset tulokset Mistralin koetiedoissa. Mistral got a 1. class result in a field trial and upgraded to the Champion class. Two pheasants, very good retrieving and only 20 minutes passed. 

mistral_ja_fasut_2013.jpg

Mistral and the pheasants after the trial. 

 

 

 

 

 

 

 

10.8. SPA1 Nuutuksen Allu "Allu" ja SPA1 Nuutuksen Armas "Fasu" suorittivat spanielien taipumuskokeen Lapinjärvellä / passed the hunting aptitude test in Lapinjärvi. 

8.8. Nuutuksen Vellamo "Valka" suoritti spanielien vesityökokeen. 

19.1. Nuutuksen Salla Turun kansainvälisessa koiranäyttelyssä / in an international dog-show in Turku / 19.1.2013 AVO ERI / open class EXC

 

salla_19.1.2013.jpg

 

19.1. Nuutuksen Vasco Turun kansainvälisessa koiranäyttelyssä / in an international dog-show in Turku / 19.1.2013 NUO ERI, NUK1, SA, PU1, ROP, SERT, CACIB / EXC. BOB CAC CACIB 

vasco_turku_19.1.2013.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.1. Nuutuksen Vasco osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä Kajaanissa. Tuloksena EH, NUK2. Onnittelut omistajille!! Nuutuksen Vasco participated in his first dog-show in Kajaani. The result was very good, second in the young males class. Congratulations to the owners!

vasco_dog_show.jpg

2012

nnuutuksen_sampo_tomi_nayt_8.9.2012.jpg

8.9. Nuutuksen Sampo "Tomi" osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä Anna Alirannan esittämänä. Tuloksena ERI, PU1, ROP, SA ja SERT. Onnittelut Untolle, Anulle ja Annalle!!

 

 

 

 

23.8. Nuutuksen Venla "Viima" sai taipparit läpi Vierumäellä, Salpausselän Spanielikerhon järjestämissä kokeissa! Tuomarina oli Liisa Pajala, joka antoi oikein positiiviset kommentit ja sanoi Viiman olevan nuoresta iästään huolimatta erittäin lupaava koira. Viima passed the spaniel aptitude test. The jugde's comments were very positive and she said Viima is a very promising, though still young, bitch. 

                                                                                                  Viima ja SPA1-kunniakirja

viima_spa1_p.jpg

 

10.8. Valka ja Meru läpäisivät spanielien taipumuskokeen Barbet Finland ry:n järjestämissä kokeissa Lapinjärvellä! Valka valittiin kokeen lupaavimmaksi metsästysbarbetiksi. Onnittelut ohjaajille! Valka and Meru passed the spaniel aptitude test. Valka was selected the most promising hunting barbet of the test! Congratulations to the owners!

 

 

 

30.6. Nuutuksen Vascosta (1 v) on kasvanut komea koira! Riistaote on erinomainen :) Nuutuksen Vasco (1 yr) is a handsome young male! Excellent mouth :) 

vasco_ja_kani.jpgvasco_makaa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.6. Sallan pennut syntyivät, katso Pentuja -sivut! Salla's puppies were born, see Puppies!

10.6 Salla voi hyvin ja paino nousee tasaisesti. Pentujen liikkeet tuntuvat hyvin.

28.5. Sallan odotusaika on mennyt oikein hyvin. Vatsa on kasvanut jo melkoisesti, vaikka vielä kolme viikkoa jäljellä. Salla on muuttunut kovin rauhalliseksi ja seesteiseksi :)  Salla's pregnancy is progressing well, she is feeling fine. Three more weeks to go, can't wait! 

 

19.5. Kymen Spanielien Vuoden Metsästyskoira 2011, Mistral. 

Kymen Spanielit Club selected Mistral as the Hunting Dog of the Year 2011

vuoden_metsastyskoira_2011.jpg

 

22.4. Nuutuksen Timotei "Tarro" valittiin ROPiksi Kouvolan näyttelyssä! Onnittelut Tarrolle,
 ja Annelle hienosta handlauksesta! Nuutuksen Tarro was the Best of Breed in the Kouvola show.  Congratulations to Anne and Tarro!

Tarro_nayttelyssa_2012.jpg


                                                       Nuutuksen Timotei "Tarro" ROP, kuva Sanna Pasma

 

 

 

 

 

 

29.4. Mikulta todettiin tyrä lauantaina, ja sunnuntaina jo Apexissa leikattiin. Kaikki meni hyvin ja Mikku käyttäytyy pyhimysmäisen kiltisti. Sädekehä velvoittaa...mikku_ja_kauluri.jpg

Sallan juoksu alkaa olla ohi ja odottelemme ensimmäisiä merkkejä raskaudesta. Ruokahalua ainakin riittää, niinkuin äidilläänkin raskauden alkuviikkoina.

Mikku was operated for a hernia, and is now recovering well. 


We are waiting for the first signs of Salla's pregnancy. At least, she has a great appetite, just like her mother did when pregnant.

 

 

9.4. Neljä barbetia, kaksi springeriä ja yksi perroherra viettivät mökillä riehakasta pääsiäistä

pepen_tytot_paasiaisena.jpg

 - ja muutama ihminen sai lisää harmaita hiuksia. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Four barbets, two springerspaniels and a SWD spend a lively Easter Holiday in the countryside.  


 

2011 

29.11. Mistral kävi poimimassa fasaaneja ja tapasi ensi kertaa lauman uuden tulokkaan (10 vkoa). Tervetuloa laumaan Meru! Mistral was picking up phesants and met the new-comer to the pack, welcome Meru!

22.10. Mikku riehui Spanieliliiton erikoisnäyttelyssä ja voitti narttujen avoimen luokan, arvostelu Mikkun sivuilla. Hyvin tehty Mikku 8-v ! Mikku won the open class of SWD bitches out of 

mikku_avo1.jpg

11 bitches. Well done 8-years of Mikku! Judgement in Mikku's page. 

5.10. Mistral täytti 5 vuotta tänään! Onnea sisaruksille!

Viime sunnuntaina  Mistral sai spanielien metsästyskokeessa (SPME) 1. luokan tulokset 107 pisteellä ollen kokeen paras koira! Jalat eivät yllä maahan vieläkään :)

Last Sunday Mistral got a first class result in pheasant field trial! She got the highest score in the trial.  I'm very proud of her, naturally. 

2.10. Nuutuksen Viri, Mistral's pup, lived a short but happy life. At the age of 12,5 weeks he got 

mistral_spme_laitila_2011.jpg

 first ataxia and then epileptic seizures. I am waiting for the results of autopsy. It looks like barbet epilepsy might have something else but recessive heredity. We miss Viri terribly and wish him happy hunting!

11.9. Mistral osallistui Laitilassa SPME-kokeeseen. Se toi kokeen ainoana koirana molemmat linnut ja seisoi kummallekin kunnes annoin ajo-käskyn. Pisteet jäivät kuitenkin vain AVO2 tulokseen... Mistral participated in a spaniel field trial. She was the only dog in the trial to find, flush and retrieve both pheasants! 

19.8. Jahtikausi alkoi taas kyyhkysenmetsästyksellä 10.8. Mistral noutaa hienosti ja näyttää nauttivat päästessään taas hommiin. Finnish hunting season started on the 10th of August. Mistral retrieves well and seems to enjoy working again.

7.8. Nuutuksen T-pentueesta Tico, Timotei (Tarro) ja Toffee (Toffe) suorittivat Lapinjärvellä spanielien taipumuskokeen eli saivat tunnuksen SPA1! Pojilla on taipumuksia suvussa: emän puolelta Mikku-äiskä, puolisisko Salla ja emänemä Herman's Granza (Muumi) ovat läpäisseet kokeen ja nyt sitten vielä isän puolelta Remu-iskä (Concurrido Duencecillo) ja isänemä Concurrido Oranjo (Ronja) läpäisivät kokeen yhdessä poikien kanssa. Onnea kaikille! Three dogs from Nuutuksen T-litter - Tico, Timotei and Toffee - passed the spaniel aptitude test today, together with their sire (Concurrido Duencecillo) and sires mother Concurrido Oranjo (Ronja).

Nuutuksen_Tt_SPA.jpg


24.7
. Salla sai metsästyskoirien jäljestyskokeessa (MEJÄ) Voikoskell

a AVO1 tuloksen pisteillä 44! Salla got a 1st class result with 44 points out of 50 in blood tracking test for hunting dogs. 

Remu-iskä SPA1, Ronja-mummi SPA1, Tarro SPA1, Tico SPA1, Mikku-äiskä SPA1, Toffe SPA1 !!!

 17.7. Salla kävi ensimmäisessä näyttelyssään Helsingissä ryhmänäyttelyssä. Salla käyttäytyi erittäin hyvin ja reippaasti Annan ohjauksessa. Salla participated in her first dog-show. She behaved very well being handled by Anna. 

2.7. Pennut täyttivät 4 viikkoa eilen. Kaikki ovat hyvin kasvaneet ja kehittyneet ja monenlaisia taitoja on jo opittu. Eilen tutustuttiin ensi kertaa linnun siipiin ja kanin käpäliin, ja kovin tuntuivat kiinnostavan: siipi varsinkin oli ihan yliveto, ja sitä kanniskeltiin pitkin pihaa.

3.6. Mistralin pennut syntyivät. Mistral's puppies were born.

21.5. Salla osallistui ensimmäistä kertaa mätsäriin Mäntsälässä, tyttö käyttäytyi oikein hyvin. 

15.5. Nuutuksen T-pentueen synttäreitä vietettiin koko porukalla ulkoilun merkeissä. Kattava kertomus päivästä löytyy maailmanmestari Toffen sivuilta. Nuutus T-litter celebrated one-year birthday.  

29.4. Mistralin tiineys varmistui ultrassa, normaalin kokoinen pentue luvassa. Mistral's pregnancy was confirmed in ultra, the litter is of normal size. 

13.4. Pentuja odotettavissa kesän alussa. Lisätietoja Pentuja-sivulla. Puppies expected in early June. More information in Puppies. 

5.2. Barbet Finland ry:n vuosikokous. Kokouksessa päätettiin, että rotujärjestölle esitetään SPA1 tai SPME/SPME-V palkintotulosta edellytyksenä Suomen muotovalion arvoon. Hieno askel rodun metsästysominaisuuksien säilyttämiselle! Annual meeting of Barbet Finland ry. It was decided that a working test (SPA1 or a result of spaniel field trial) will be required for a title of Finnish Champion. A great step on the path to maintain the breed's working trait!     

spme_23.1.2011_muokattu_nimet_2.jpg

23.1. Mistral oli SPME-kokeissa Lapinjärvellä, tuomarina Arto Kurvinen. Yli 60 cm lumessa Mistral sai kolme ylösajoa ja yhdestä pudotuksesta noudon. Pisteitä kertyi 95, mikä oikeuttaa AVO2 tulokseen. Myös Elvis-barbet korkkaisi SPME-kokeet omalta osaltaan ja sai hienosti AVO3 tuloksen! Kokeet olivat ensimmäiset, joissa Paula oli koevastaavana, joten sekin tuli nyt koettua. Mistral took part in a spaniel field trial. In over 60 cm of snow Mistral flushed three times, and retrieved the one that was shot. The result was 95 points, second category result in open class. Also Elvis barbet got a fine result of third category in open class in his first trial! It was my first trial to organise, but not the last! 

Juha ja Suru, Jukka ja Elvis, tuomari Arto Kurvinen ja fasaani, Paula ja Mistral

 

Kesä ja syksy meni monenlaisessa touhussa, eikä kotisivuja tullut päivitettyä. Tässä joitakin muistoja kesältä:

  • Nuutuksen T-pentue lähti maailmalle, ja kaikki pennut löysivät hyvän kodin. Muutaman kerran on jo tavattukin, ja hauskaa on ollut kaikilla. Lisää tapaamisista voit lukea Toffen blogista
  • Heinä-elokuun vaihteessa oltiin Barbet-leirillä Uuraisilla, jossa aika meni kuitenkin paljolti Barbet-yhdistyksen ensimmäisten taippareiden järjestämisessä. Hienosti saatiin taipparit vietyä läpi. Nuutuksen kennel luovutti ensimmäistä kertaa kunniapalkkinnon lupaavimmalle taipparit suorittaneelle barbetille. Palkinnon sai ansaitusti Batterikullen's Evel Knievel eli Elvis. Mistral muuten pärjäsi hienosti leirin nakinsyöntikilpailussa tuoden voiton kirsunmitalla kotiin
  • Cidin kanssa on päästy hienosti metsästyskoulutuksen alkuun. Edetään kuitenkin varovasti, kun Tainalla luottamus omaan osaamiseen metsästyskoulutuksen suhteen ei ole kovin suuri. Kesällä oltiin parinakin viikonloppuna Maaningalla Haku 2010-koulutusleirillä Cidin, Mistralin ja Sallan kanssa ja opittiin hurjasti uusia asioita ja saatiin uutta intoa harjoitteluun. Kiitos järjestäjille Kukkis ja Jussi, sekä kouluttajille Mauri ja Hannu!
  • Salla kävi virallisessa silmätarkastuksessa viime vuoden lopulla ja sai terveen paperit lol.jpg

     

    Vanhemmat uutiset Uutisarkistossa. Older news in the News Archive
    .