Isabelle du Soleil du Ventoux

"Isabelle" 

Barbet narttu

Syntynyt 14.3.2013 
Kasvattaja: Brigitte ja Roland Raoux, Monteaux, Ranska
Elevage du Soleil du Ventoux

Lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät ok 2/15, polvet ok 2/15

kokeet: SPA1, RT1, 2 x MEJÄ VOI2, TOKO ALO1 

näyttelyt: KV MVA, FI MVA, EE MVA 

Kennelliiton Kaverikoira alkaen 3/15

Nuutuksen E-pentujen emä

Isabellen koe- ja näyttelytulokset

Isabelle jalostuskatselmuksessa

isabelle_12_kk.jpg

Isabelle tuli Suomeen 11-viikon ikäisenä Ranskan tuliaisena lomamatkalta. Paula oli käynyt valitsemassa 5-viikkoisesta pentueesta tyttöpennun, ja Isabelle valloitti nopeasti sosiaalisuudellaan ja sisukkuudellaan . Pentueen molemmat vanhemmat metsästävät ja molemmilla on BCE-metsästyskoetulos sekä tottelevaisuuskoetulos. Molemmat vanhemmat ovat myös A-lonkkaisia ja muutenkin terveitä. 

isabelle_kasvot.jpg

Isabelle on jo nuoresta iästään huolimatta osoittanut kykyjä monella rintamalla. Se on käytökseltään hillitty ja lempeä, ja - isohkosta koostaan huolimatta - osaa leikkiä nätisti pienempiensä kanssa, oli sitten kyseessä muutaman viikon ikäiset koiran pennut, kissanpentu (Jokilehdon hiirihirmu Nukka on sen paras kaveri) tai ihmislapset. Vesipelastuksen ja tokoilun alkeet se on omaksut helposti, ja agilitykentälläkin intoa riittää. 

isabelle_kissing_the__deer_goodbye_p.jpg

Metsästysjäljestyksessä Isabelle on seurannut Mikkun tassunjäljissä. Se sai kahdella koekäynnillä kaksi AVO1-tulosta ja siirtyi siis suoraan voittaja-luokkaan. Ensimmäisellä voittajajäljellä tuli yksi hukka hirvenjälkien perään eli VOI2 tulos. Ensimmäisiin ALO-kokeisiin lähdettiin vähän harjoittelematta, ja ensimmäinen osuus menikin vähän riekkumiseksi (metsässä likkuminen on ihanaa!). Sen jälkeen Isabelle keksi jutun juonen, ja selvitti jäljen tyylillä loppuun. Toisin sanoen (kesken kokeen) itseoppinut jälkikoira :) 

Isabelle on löytänyt haavoittuneen valkohäntäpeuran

Huomattavampana saavutuksena voi kuitenkin ehkä pitää sen jäljestystä tositilanteissa. Kolmeen otteeseen se on kutsuttu jäljestämään haavoittunutta hirvieläintä, ja kaikki päättyivät onnellisesti haavakon löytymiseen. Jäljestävä koira on kyllä ehdoton apu haavoittuneiden hirvieläinten löytämiseksi!

Spanielitaipparit Isabelle suoritti puolitoistavuotiaana. Metsästyskoulutus on vielä vaiheessa, mutta riistaviettiä Isabellellä kyllä on ja muutaman kerran tyttö on päässyt jo sorsaa noutamaan. 

Isabelle noutaa haavakon

isabelle_noutaa_sorsaa_p.jpg

isabelle_elo_14.jpg

     Isabelle elokuussa 2014