Nuutuksen Salla

"Salla"

 

salla_sivukuva2.jpg

 

Espanjanvesikoira narttu

Syntynyt 9.8.2009 / FI11103/09
Kasvattaja: Paula Horne, Sipoo

Lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät lasiaisen rappeuma (lievä) todettu 11/13, TgAA negatiivinen, prcd-PRA testi normaali, diluutiotestattu terve D/D

SPA1, RT1, MEJÄ AVO1,SPME-V AVO-, RT AVOhyv x 2, näyttely ERI

Pentueet: 2012 Nuutuksen A-pennut ja 2014 Nuutuksen B-pennut

 

 

 

Salla jalostustietojärjestelmässä

 

 

Salla jäi ainoana narttupentuna Paulalle Sipooseen, ja hauskuuttaa siellä äitiänsä Mikkua, Mistral-'tätiä' ja Pepe-vaaria. 
Salla suoritti spanieleiden taipumuskokeen hyväksytysti jo alle vuoden ikäisenä ja on sittemmin osoittanut kykyjä lintumetsästykseen.
salla_treenaa_valkoistapupua.jpg

Salla jäi Mikkun S-pentueesta ainoana narttupentuna Paulalle Sipooseen. Salla on äitinsä tapaan melko päämäärätietoinen luonne, mutta toisaalta hyvin halukas miellyttämään. Tekemisen intoa riittää loputtomasti, mutta toisaalta Salla osaa myös rauhoittua tarpeen tullen. Nämä ominaisuudet yhdistettynä tekemisen intensiivisyyteen tekevätkin Sallasta miellyttävän koulutettavan, ja vesikoiran älykkyydellä varustettuna Salla oppii uusia asioita erittäin nopeasti. Sallalla on myös hyvin kehittynyt läheisyyden kaipuu, ja se heittäytyykin välillä täysin sylikoiraksi. Paimennus on Sallalle mieluinen laji - oli kyse sitten lampaista tai kaneista. 

                                                                           Salla ulkoiluttaa Valkoista Pupua                                                      

 

Salla suoritti spanieleiden taipumuskokeen hyväksytysti jo alle vuoden ikäisenä ja on sittemmin osoittanut kykyjä lintumetsästykseen. Mejässä Sallalla on AVO1-luokan tulos ja spanieleiden vesilintukokeessakin on ehditty käydä. Salla on saanut olla ns. nolla-koirana spanieleiden vesityö-osuudessa, ja tyttö selviytyi tehtävästä kiitettävästi - hyväksytty tulos olisi tullut mikäli se olisi ollut virallisesti mukana. Salla aloitti 7-vuotiaana myös rallytokouran, ja sai ensimmäisistä kisoistaan 95/100 pistettä.

salla_nousee_vedesta.jpg

 

Aidon vesikoiran tapaan Salla rakastaa uimista, etenkin vedestä noutamista. Tämän tehtävän se ottaakin niin tosissaan, että toiseksi jäävät jopa Mikku ja Pepe (molemmat erittäin innokkaita vedestä noutajia myöskin). Muutenkin lelut ja pallot ovat Sallan intohimo, ja se noutaa niitä välillä vaikka toisen koiran suusta, mikäli toinen ei muuten niistä älyä luopua - eikä se pienellä hurmaavuudella ja periksiantamattomuudella ole edes vaikeata!

 

                                                      Aito vesikoira osaa käyttää myös uimaportaita

 

 

Sallan näyttely- ja koetulokset