Mistral

 

mistral_ja_kani2.jpg

 

Barbet narttu

Syntynyt 5.10.2006 / FIN50362/06
Kasvattaja: Iiris Jero, Helsinki

Lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät Distichiasis (lievä) todettu, TgAA +, T4/TSH ok (27.1.12), epilepsia, sydän ok (2/2014)

SPA1, LTEP 248, SPME VOI2, SPME-V AVO2, MEJÄ AVO3, TOKO ALO1, 2x RT ALOHYV, VEPE SOVE

Haastaja 2007 jaettu 4. sija

Vuoden Metsästyskoira 2011, Kymen Spanielit

Pentue 2011: Nuutuksen V-pennut

Mistral jalostustietojärjestelmässä

 Mistralin koetulokset

  

 

Mistral on Nuutuksen-lauman ensimmäinen barbet, ja rotuvalinta olikin jonkinlaista sattumaan, kun Paula lähes kirjaimellisesti törmäsi Mistralin äitiin Amelieen (Borealii Auroora) ja ihastui rotuun. Amelielle oltiin suunnittelemassa pentuetta, ja Paula varasi siitä yhden pennun itselleen. Rodun tausta metsästyskäytössä kiinnosti erityisesti.

mistral_parchment.jpg

 

Mistral on luonteeltaan äärimmäisen rauhallinen ja tasapainoinen, olematta kuitenkaan missään tapauksessa haluton tai laiska. Se innostuu heti kun sille tarjoutuu mielekästä tekemistä (varsinkin metsästykseen liittyvää!!!), mutta ei hötkyile turhia. Paljon Mistralin luonteesta kertoo sen luonnetestitulos (248 pistettä), joka sen kohdalla todellakin kuvastaa sen luonnetta normaalielämässäkin. Tasainen ja avoin luonne on myös omiaan kaverikoiratoiminnassa, missä Mistral ja Paula ovat olleet mukana vuodesta 2008. 

 

 

Mr. Stansfeld kirjoitti nämä sanat Englannin vesispanielista (joka sittemmin sukupuuttoon kuolleena rotuna oli barbetin lähisukulainen) 1900 -luvun alussa, mutta kuinka hyvin ne kuvaavatkaan ainakin osaa nykyajan barbeteista!

 

 

 

mistral_retrieving_pheasant_small.jpgMistralin ykkösharrastus (ja välillä oikeastaan työkin) on metsästys. Spanieleiden taipparit se suoritti jo alle vuoden ikäisenä, ja osallistui Haastajakisaan (valtakunnallinen koe edellisenä vuonna syntyneille, spanielityyppisesti metsästäville koirille) vuonna 2007, sijoittuen jaetulle neljännelle sijalle. Mistral käy spanielien metsästyskokeissa ja on 'uutena' rotuna menestynyt kivasti saaden VOI2-tuloksen maalintu(fasaani)kokeessa ja AVO2-tuloksen vesilintukokeesta. Vuoden 2011 alkuun asti Mistral oli ainoa barbet, joka kokeissa on käynyt, eli se on Suomessa varsinainen uran uurtaja. Paitsi kokeissa, Mistral käy myös käytännön lintumetsällä (fasaani, sorsa ja kyyhkynen), ja kaupallisissa fasaanijahdessa. 

 
Paitsi metsästystä ja kaverikoirailua, Mistral harrastaa metsästysjäljestystä, rallytokoa ja tokoa. Mejässä paras tulos on AVO3 - Mistral jäljestää pääasiassa ilmavainulla, ja hirvenjälki tahtoo unohtua jos metsästä vain löytyy metsäkanalinnun hajuja, jotka ovat moninverroin kiinnostavampia!
mistral_kaverikoira.jpg
Tottelevaisuuskokeisiin Mistral on ehtinyt pari kertaa. Rallytoko-uran Mistral aloitti kaverinsa Sonjan kanssa vuonna 2015 siirtyen kolmella kokeella AVO-luokkaan. Mistral aloitti vesipelastuksen eli VEPEn kesällä 2014 ja suoritti VEPEn soveltuvuuskokeen hienoin pistein 97/100 elokuussa 2015. 
Mistral on alustavasti todettu myös opaskoirakoulutukseen sopivaksi. 

 

mistral_vepe_veneesta_hyppy.jpg

mistral_opaskoiratestissa2.jpg